Sobre mi

Hola, em dic Octavio Puente, vaig créixer al nord d'Espanya, en la província de Lleó. Em vaig traslladar a Barcelona durant 11 anys on em vaig llicenciar en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya UPC i em vaig diplomar en Enginyeria tècnica en Disseny Industrial a la Universitat Pompeu Fabra (Escola ELISAVA).

 

Vaig treballar per a diversos despatxos i oficines però no vaig aconseguir encaixar, vaig passar uns quants anys com un autòmata davant d'un ordinador. Vaig aprendre a rebutjar el sistema preestablert perquè crec que es basa en l'explotació dels altres; i a rebutjar igualment el culte a l'èxit i el credo purità del treball constant perquè penso que això vol dir l'explotació d'un mateix.

Després de tornar a Lleó, vaig començar a treballar i aprendre l'ofici de Fuster i Ebenista on vaig col·laborar en la realització de diversos mobles, portes, finestres, escales i estructures de cobertes.

El meu propòsit porta sent des de ja fa alguns anys, no el de guanyar-me la vida o aconseguir "una bona feina", sinó fer bé una determinada feina. La meva feina m'apassiona. I és cert que potser estigui sent mes gelós que mai de la meva llibertat. Però sorprèn que hi hagi tan poca informació sobre el tema de guanyar-se la vida; com fer de guanyar-se la vida no només una cosa valuosa sinó també alguna cosa desitjable i gloriosa, perquè entenc que si "guanyar-se" la vida no és d'aquesta manera, això no seria viure.

Considero important el vincle entre l'individu i l'ofici, la seva responsabilitat i actitud ètica. Crec en el treball amb les mans, en la col·laboració i en la comprensió de les propietats innates dels materials.

Arribar a "comprendre" un ofici ajuda a captar els matisos d'altres oficis i, sobretot, a respectar l'habilitat especial i l'experiència de l'artesà que executa un projecte. A més, sospito que aprendre íntimament qualsevol habilitat li ensenya a un a ser humil. L'arrogància no concorda amb la veritable destresa.

Contactar
  • Black Instagram Icon